Kalibrering – viktigare än man kan tro

Som Sveriges mest heltäckande glasmästare vill vi ligga i framkant när det kommer till säkerhet. Därför har alla våra bilglasverkstäder kalibreringsverktyg från tyska Hella Gutmann Solutions. Dessutom har vi specialutbildad personal på plats, som ser till att kalibreringen sker på rätt sätt för just din bil. Snabbt, lokalt och personligt.

I dagens bilar är vindrutan en central och bärande del av konstruktionen. Ofta är den dessutom utrustad med kameror och sensorer som har viktiga säkerhetsfunktioner. När du byter vindruta behöver du därför inte bara få ett nytt glas – du behöver få rätt vindruta, rätt monterad och säkert kalibrerad. Vilket du får hos oss på Samglas. Välkommen!

_I9Q9959

VANLIGA FRÅGOR

Vilka funktioner är det som kalibreras?
Vilka funktioner som kalibreras beror på vilken bil du har. Ofta förekommande säkerhetssystem som behöver kalibreras är till exempel lane assist, trötthetsvarnare och autobroms.

Måste alla bilar kalibreras?
Nej, det kan skilja sig mycket mellan olika bilmärken. Om tillverkaren rekommenderar det så utför vi alltid en kalibrering.

Hur vet jag om min bil behöver kalibreras?
Du kan alltid fråga oss om du känner dig osäker, det är tillverkaren som anger om bilen behöver kalibreras efter byte av vindruta.

Behöver jag kalibrera om jag får ett stenskott?
Nej det behöver du inte. Vid stenskott och lagning av stenskott behöver rutan inte kalibreras.

Hur mycket kostar en kalibrering?
Priset beror på vilka funktioner som sitter i vindrutan. Och vilka delar som ska kalibreras. Om du har en fast självrisk för byte av vindruta betalar du bara den och inget mer.

Tar det lång tid att kalibrera?
Tidsåtgången beror på vilka delar som ska kalibreras. Oftast tar en kalibrering mindre än en timme, men ibland behöver bilen köras en sväng för att se att allt fungerar som det ska. Då kan det ta längre lite tid.


Boka reparation

  • Datumformat: ÅÅÅÅ streck MM streck DD
  • Datumformat: ÅÅÅÅ streck MM streck DD